Regeling dienstverlening aan huis


Er is veel onwetendheid betreft de regeling ''dienstverlening aan huis''. Wist je bijvoorbeeld eigenlijk wel dat je huishoudelijke hulp via Cleaning Hands Huishoudservices niet bij ons in loondienst is? 

Steeds meer huishoudens hebben een schoonmaakster. Op dit moment hebben maar liefst 1 miljoen huishoudens een hulp aan huis. Dit kan een oppas zijn, een klusjesman, een tuinman, maar meestal gaat het om een huishoudelijke hulp. Een groot deel hiervan heeft een huishoudelijke hulp via een bemiddelingsbureau zoals via Cleaning Hands Huishoudservices. Dankzij onze organisatie worden de administratieve lasten bij jou uit handen genomen en dien je slechts aan een aantal voorwaarden te voldoen. 

De regeling 

De regeling ''Dienstverlening aan huis'' is in 2007 door de Rijksoverheid in het leven geroepen om het gemakkelijker te maken om bijvoorbeeld een huishoudelijke hulp in te huren.  Maar ook om ervoor te zorgen dat dit ''wit'' gebeurt. Hier zitten wel een aantal voorwaarden en plichten aan:

- De huishoudelijke hulp mag maximaal 3 dagen in één week voor je werken

- Je bent een particulier, dus geen bedrijf

- Je zorgt voor een veilige werkomgeving

- Je houdt je aan de opzegtermijn 

Dankzij deze regeling hoef je geen loonbelasting, premies volksverzekeringen en premies werknemersverzekeringen in te houden en af te dragen. De huishoudelijke hulp is zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de inkomsten aan de Belastingdienst. 

Huishoudhulp, Schoonmaker, Schoonmaakster, Cleaning, Hands, Huishoudservices, Huishoudservice,